Ikke-gode nyheter fra kjeveortopeden

For en måned siden fikk jeg vite at tannreguleringen skulle av om 6 uker. Når det hadde gått fire uker skulle jeg da innom på kontroll for at kjeveortopeden skulle være sikker på at tennene hadde rettet seg nok til at jeg skulle få av reguleringen. I dag var det tid for kontroll. Jeg hadde hele tiden hatt det i bakhodet at det ikke var sikkert jeg kom til å få reguleringen av – og gjett om jeg hadde rett?

Tenne mine hadde ikke rettet seg nok – eller – den ene fortanna mi hadde vridd seg feil. Derfor var han ikke sikker på at jeg kunne få den av om to uker. Det har jeg selvfølgelig veldig stor forståelse for. Når man har gått så lenge og vært igjennom så mye som det jeg har, vil man jo gjerne at resultatet skal bli perfekt. Man vill i alle fall ikke slutte på hallveien å stå igjen med et resultat man vet kunne vært bedre om man hadde holdt ut litt til.

Det er selvfølgelig veldig surt, og jeg hadde virkelig sett frem til å høre at alt var strålende. Men slik er det jo ikke alltid. Og jeg som hadde vært så fink med strikkene… Skuffelsen var veldig stor, det legger jeg ikke skjul på i dag. Jeg kjenner jeg er mer enn klar for å bli ferdig nå. I tillegg hadde det vært greit å vært reggis-fri til konfirmasjoner og oslo-tur med bestejenta i mai.

Uansett; han strammet tannreguleringen i dag, endret på strengen og satt på noen strikk-greier. Krysser fingrene for at det går bedre på neste kontroll om ett par ukers tid.

ikke gode nyheter

Legger ved det første bildet jeg tok av meg selv etter operasonen for å minne meg selv på at jeg har kommet langt, og at dette går mot slutten selv om det ikke går så raskt som jeg håpet på.

 

2 tanker om “Ikke-gode nyheter fra kjeveortopeden

 1. Heidi

  Hei.

  Håper du tar deg til tid å lese og svare kommentarer på et litt gammelt blogginnlegg 🙂 Jeg har lest postene om kjeveoperasjonen din flere ganger, fordi jeg selv hadde en kjeveoperasjon for ti dager siden. Jeg ble operert for overbitt, og underkjeven min ble flyttet frem. Jeg har fortsatt en del vondt, og er nummen i haka og underleppa. I tillegg har jeg en brennende følelse i dette partiet. Hadde du det? Er litt redd for at nerven er skadet mer enn vanlig…

  Blir veldig takknemlig for svar 🙂

  Hilsen Heidi

  Svar
  1. Stine M. R Innleggsforfatter

   Hei hei.
   Det er klart jeg leser alle kommentarene jeg får, også på de gamle innleggene mine! 🙂
   Jeg var også veldig nummen i laaang i tid etter operasjonen. Selv etter jeg hadde fått av kjevelåsen kunne jeg kjenne «prikking» både i tannkjøtt, lepper, haka og kinnene mine. Jeg var ekstremt redd for at nervene skulle være skadet eller ikke gro riktig sammen igjen. Og ikke minst veldig redd for at jeg ikke skulle ha noen følelse i nedre den av ansiktet eller leppene mine – akkurat det holdt med litt våken om nettene. Men jeg tror det er bra med den prikkingen og nummenheten – for da har man i alle fall følelse der! 🙂
   Jeg tror jeg var heldig som hadde litt lite smerter – jeg hadde forventa mer, men det var klart – det kjentes. Det er litt vanskelig og huske tilbake på sånne ting, men jeg hadde ikke så spesielt vondt i haka. Men siden du har vondt tror jeg nervene har overlevd, jeg ville vært mer bekymret om du ikke hadde vondt i det hele tatt. Det sies jo at det kan ta over 6 måneder før du får følelsen tilbake og at nummenheten kan vare mye lengre enn det, så mitt råd til deg er at du ikke skal bekymre deg så mye enda! Du må jo også huske på at de har skjært, kuttet, sydd og revet MYE i det området under operasjonen.
   Jeg har nedsatt følelse i tannkjøttet oppe, jeg regnet litt med det siden de kuttet det rett av. For å være ærlig plager det med ikke i det hele tatt siden det er noe man egentlig ikke trenger. Resultatet blir jo så mye bedre en hva det var tidligere, så det blir jo verdt det.
   – Stine

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *