Sykehuset dag 1

Tenkte jeg skulle være så flink til å blogge frem til operasjonen – eller bare være flink til og blogge i det hele tatt. Den gang ei…

I dag var var første dag på sykehuset og det har gått overraskende bra. Dagen startet på kjevekirurgisk poliklinikk med røntgen av kjeven, avstøpning av tennene og bilder av tenner og ansikt. Når det var unnagjort ventet samtale med kirurgen som skal operere meg i morgen, her gikk vi igjennom hva han hadde tenkt og hva jeg hadde sett for meg. Sammen bestemte vi hva som skulle gjøres under inngrepet og tiden etterpå. Det var veldig greit at han hørte på hva jeg hadde og si, og bestemte alt ut fra det . Både kirurgen og sykepleierne var veldig snille og greie, så jeg føler virkelig jeg er i trygge hender.

Senere ventet en kort samtale med en ny lege/sykepleier som skulle måle blodtrykk og ha informasjon om sykdommer, allergier, medisiner, vekt og slike ting til journalen min.

Deretter ble jeg sendt opp i 4 etg. for å snakke med enda en sykepleier som skulle gi meg informasjon om hva som skulle skje i morgen. Her fikk jeg beskjed om at jeg måtte dusje før jeg kom, fjerne neglelakk, legge igjen smykker, ringer og verdisaker hjemme, før hun sendte meg videre til neste 7. etg og neste avdeling.

Her ventet enda en sykepleier, denne gangen anestesisykepleier som også skulle ha litt informasjon fra meg om hva jeg tåler av medisiner osv. Videre fortalte han meg om narkosen; først får jeg smertestillende, og når den er begynt å virke legger de meg i narkose. under hele operasjonen får jeg smertestillende og «sovemedisin» og når de er ferdig med inngrepet stopper de med det – så våkner jeg etter ca. 10 miniutter. Enkelt og greit.

Etter alt dette ble jeg sendt ned i 4. etg for å levere innleggingsmappen min siden jeg heldigvis fikk sove hjemme i natt, og litt informasjon om når jeg skulle møte i morgen tidlig og hvordan de skulle forberede meg til operasjonen med litt tester og prøver, få sengeplass samt få på meg sykehuskjole. Så var det ned til 1. etg som sendte meg hjem.

Tilfeldigvis dro jeg tilbake til sykehuset til en venninne som var innlagt, og da ringte de og skulle ha meg tilbake til kirurgen i 1. etg. Han skulle bare se på bittet og tenne en siste gang for å være sikker på og få alt rett i morgen. Vi gikk en gang til igjennom hva han skulle gjøre under operasjonen – før jeg endelig fikk dra hjem igjen.

Da jeg var kommet hjem ringte enda en sykepleier som skulle sjekke om alt var rett, og passe på at jeg hadde fått all informasjonen jeg trengte til i morgen.

 

Dag 1 er vell overstått og jeg føler meg superklar til operasjonen. Sykepleierne og legene har vært helt fantastisk, og all redselen for operasjonen er fjernet. Gleder meg nesten til morgendagen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *