Operasjonsdagen

Siden jeg var så heldig og fikk sove hjemme natten før operasjonen trengte jeg ikke møte på sykehuset før klokken var 9. Da måtte jeg være nydusjet og ha lagt igjen alt av verdisaker som smykker, klokke og forlovelsesringen hjemme.
Jeg fikk komme inn på et rom i 7.etg (fødeavdelingen faktisk) hvor jeg fikk skifte til vakre blå sykehusklær, morgenkåpe og tøfler. Jeg var så motivert til operasjonen og alt, helt til hun skulle sette veneflon på meg. Jeg fikk heldigvis ligge når hun gjorde det, og når hun var ferdig bandasjerte hun den inn så jeg slapp og se den. Hun tok også alle tingene mine, som jeg skulle få igjen når jeg var ferdig operert og kommet på rommet mitt. Så var det bare og sette seg på venteromme og vente på at de skulle komme og hente meg.

bildedryss pre op

Etter en stund kom det en sykepleier og hentet mamma og meg. Mamma måtte jeg forlate i gangen før jeg gikk videre inn til operasjonsstuen . Tror hun var mer nervøs enn meg da… huff..  Jeg fikk faktisk gå helt opp til operasjonssalen og legge meg på operasjonsbordet, ikke dårlig. Håndhilste på alle sykepleierne som var så hyggelige og positive, følte meg virkelig trygg. Her gikk de gjennom en liten sjekkliste, tullet meg inn i tepper og fikk meg til å puste i en maske. Etter en liten stund spurte de om jeg kjente meg varm i kroppen, noe jeg ikke gjorde, med en gang, men 7 sekunder etterpå sov jeg.

Operasjonen tok godt over 3 timer. De flyttet underkjeven bakover, overkjeven forover – i tillegg til at de flyttet kjeven litt oppover. Så alt i alt ble det er veldig stort inngrep i forhold til det kirurgen først hadde tenkt.

bildedryss rett etter 1

Her har jeg akkurat våknet.

Noe som føltes som rett etterpå ble jeg vekt, husker jeg kjente en litt irriterende følelse inni meg da, for det var så sykt godt og sove, haha! Da jeg våknet var jeg litt ør, husker ikke så veldig mye – annet enn at jeg lå på overvåkningen, og var koblet til mange slanger og duppe-dingser. Og så blødde jeg neseblod etter slangene de hadde hatt i nesen min. Jeg fikk papir, men dum som jeg var skjønte jeg ingen ting og snøt meg istedet, haha. Jeg hadde to slanger ut av munnen, eller dren som det heter –  det skulle drenere bort blodet så jeg ikke skulle bli så hoven. Så fikk jeg mye rart i veneflonen – noe smertestillende, antibiotika,  litt veske osv. Veldig mye av det som skjedde der er borte, husker i alle fall at mamma var der, og at jeg fikk ett brett med et ark på til å skrive på, men jeg tegnet meg visst i hånden istedet… 

Etter stund tidsperiode ble jeg i alle fall trillet ned på rommet mitt. Heldigvis var det ingen andre pasienter der det første døgne, noe som var veldig godt. Jeg fikk ikke sove noe mer etter operasjonen før det ble kveld, uheldigvis. Sykepleierne kom inn å ut hele tiden, fikk alltid ett eller annet intravenøst av dem. Mat eller drikke fikk jeg jo ikke i meg siden jeg hadde to slager stikkende ut av munnen.

Bildedryss rett etter 2

Som du ser var jeg lite delikat der jeg lå. Jeg ble lovet at jeg skulle få skifte klær, noe jeg måtte ha hjelp til pga. alle slangene med det fikk jeg jo ikke. Kom meg en gang på do med hjelp, og tilbake i sengen igjen.  Det var stort sett alt jeg gjorde på tirsdag/operasjonssdagen. Mamma dro hjem til meg litt utpå kvelden og da jeg endelig fikk sove kom de inn og gav meg en engangshanske og to stikkpillere. Kirurgen var også en tur innom for å hilse på, og han var veldig fornøyd med resultatet.     

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *