Dagene på sykehuset

Onsdag – dagen etter operasjonen 

Dagen startet klokken 6 med et termometer og 2 stikkpiller rett opp i rumpa. Jeg var kjempetrett siden jeg ikke fikk sove så mye dagen før – så sykepleieren fikk ta seg av den jobben. jeg sovnet såklart av igjen, men våknet da de kom inn med saft. Sovnet av igjen, våknet da mamma kom.

Bildedryss rett etter 2

Like etter kom kirurgen på besøk og skulle fjerne drenene mine, han kuttet av stingene og røsket ut begge to i ett trekk. Får vondt helt nede i magen når jeg skrivet dette, det var helt for jævlig. Trodde han røsket ut kjeven min. Det var så vondt at jeg ligge en stund før jeg gjorde noe som helst. Jeg hadde fortsatt ikke fått skiftet klær som de lovte skulle skje under kveldsstellet kvelden før- som jeg forøvrig ikke fikk. Så når slangene endelig var ute måtte jeg bare spørre den mindre glade sykepleieren to ganger før jeg ble klargjort for dusjen.  Å hærregud så godt det var å få dusje å skifte fra de blodige klærne til mine egne koseklær. halleluja! Fikk endelig intravenøs igjen, siden jeg ikke fikk i meg så mye drikke. Den sure sykepleieren ville skrive meg ut dagen etter operasjonen, men kirurgen nektet, heldigvis.

bildedryss rett etter fjerning av dren

Senere dro jeg ned for å ta røntgen på kjevekirurgisk avdeling – Å SÅ BRA DET SÅ UT. Kjeven å tennene mine så helt perfekt ut! Gleder meg til jeg kan se resultatet utenom på røntgen. Jeg var veldig sliten etter gåturen så det ble rett opp i senga, hvor jeg var nesten hele dagen. Fikk en ny «Nabo» som de kalte det så fint. Veldig flaut å ligge på rom med noen du ikke kjenner, og ikke kan si ett ord til siden kjeven er låst.

Når mamma dro fikk jeg et lite sammenbrudd, tårene presset på og nesen ble tettere og tettere. Tilslutt ble det bare hiksting etter luft, og hele kroppen ristet. Måtte ringe på sykepleierne som fikk roet meg ned å skulle gi med beroligende. Heldigvis gikk ristingen over, og luftveiene ble etterhvert litt mer åpen. Trodde nesten jeg skulle dø der…

Fikk 2 stikkpiller og en engangshanske så var det natt.

 
Torsdag og siste dag på sykehuset

Som dagen før ble jeg vekket klokken 6 med en engangshanske, 2 stikkpiller og ett termometer. Som vanlig er jeg veldig trøtt klokken 6, tok jeg bare temperaturen (som jeg nesten sovnet av med  …) før jeg la meg ned og sov igjen. Våknet litt senere da de skulle gi med litt næring intravenøst , og fikk vite de hadde gjemt av meg dagen før så jeg hadde bare fått halvparten så mye veske som jeg egentlig skulle ha… ikke så rart jeg var trett og dårlig. Fikk en kvalme-nedsettende stikkpiller som gav med tidenes diare, men kastet heldigvis ikke opp, så fikk i meg litt flytende mat, både suppe, moste bær å energidrikk. Det ble med en gang snakk om utskriving, litt tidlig synes jeg men men.

bildedryss rett før hjemreise

Fikk besøk av to gode venninner som hadde kjøpt flere pakker til meg med masse forskjellige supper, sugerør, sånn drinkparaplyer for å gjøre humøret bedre, kakao, grøt, potetmos, cola zero og smoothie! Jeg ble så glad og kjempe overrasket, nesten litt rørt.

Like etterpå kom noen fra sånn stemme-greier rundt så jeg fikk forehåndsstemt på sykehuset. Ikke helt slik jeg hadde sett for meg mitt første valg, men men.

Når det var gjort kom sykepleieren og fjernet veneflon min – og endelig var jeg helt fri for ledninger. Da gjenstod det bare en tur ned til kjevekirurgisk avdeling å få satt på mer kjevelås, byttet tanga og få litt resepter, sykemelding og sånn. Så var det en snartur på apoteket så var jeg ferdig med sykehuset for denne gangen, og verdens snilleste venninner kjørte meg og mamma hjem.

Jeg var så sliten etter turen på sykehusapoteket og trappene hjemme at det ble rett i seng da jeg kom hjem til meg selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *